неделя, 26 октомври 2014 г.

Хобит, любов към елфи и клифхенгъри (Movie review)

Публикувано от Marina The Elf в 9:13
*ВНИМАНИЕ: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СА ГЛЕДАЛИ/ЧЕЛИ ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ И ХОБИТ, НО ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ГО НАПРАВЯТ - В ТОЗИ ПОСТ ИМА СПОЙЛЕРИ!!!*
Ах.. Графството.. приятно местенце пълно с приятни персонажи със симпатични физиономии, големи крака и небивала любов към храната. Хобити. На тях нищо интересно не им се случва и те са доволни от това, живеят си своя весел простичък живот и това изобщо ама никак не им пречи. До денят в който идва той, Гандалф сивят.

Необикновен магьосник с необикновена брада и още по-необикновени приятели - джуджетата, водени от Торин Дъбощит (Thorin Oakenshield)искат Билбо Бегинс (нашият главен герой) да стане техният професионален "разбойник" и да открадне аркенът (могъщ скъпоценен камък, единствен по рода си), който лежи дълбоко заровен сред несметни богатства, погребани дълбоко в самотната планина от могъщият дракон Smaug. Пътешествието им е изпълнено с опасности, драматични обрати и множество кулминационни моменти в които честта на дребничкият, невзрачен Билбо бива накърнена, но той не се отказва и доказва че един от любимите ми цитати на dr. Seuss "Човекът е човек, без значение колко е малък" е повече от верен. В двата филма от трилогията "Хобит" по книгите на Толкин нещата се развиват постепенно и е невероятно трудно да се откъснеш от първия филм и да си легнеш късно вечерта за да имаш сили да издържиш учебния ден и след това да гледаш втория, който пък завършва с така наречения "cliffhanger" и ни оставя да висим объркани от репликата на Билбо която чуваме точно преди финалните надписи "Какво направихме..

Актьорският състав на "Хобит - неочаквано пътешестве"  и "Хобит - пущинакът на Смог" е нещо невероятно. Нека първо отделим секунда за да споменем, че не за първи път виждаме тандема съставен от Мартин Фрийман (Билбо Бегинс) и Бенедикт Къмбърбатч (гласът на Смог), приятен факт за мен е че любимците ми от сериала Шерлок са работили и продължават да работят заедно. Идва моментът в който ще обърна внимание и на Люк Евънс, който играе ролята на Бард в "Хобит - пущинакът на Смог" и отново ни зашеметява с невероятните си актьорски способности, ОЧИ и по дяволите .. тая негова коса :333

Лично аз не мога да не спомена и Леголас (Орландо Блум), който ми е елфски кръш още от момента в който изгледах трилогията "Властелинът на пръстените". Влюбен в Тауриел (Evangeline Lilly), безпощаден към орките пък и към джуджетата и все така прекрасен както го помня от предишните си фенгърлски емоции покрай него.

Като се има предвид фактът, че все още не съм имала шанса да прочета "Хобит" и не знам какво и как е променено и ли пропуснато в екранизациите, смея да твърдя, че филмите са уникални и изгарям от нетърпение да отида да гледам "Хобит - битката на петте армии".

А като стана въпрос за Люк Евънс определено ще гледам "Тримата мускетари" тази вечер.


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Marina's little things Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review